Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi obrat

Vlasnik Gredelju promijenio bravu i opet mu blokirao ured!

'15.04.2013., Zagreb - Odvjetnik Vladimir Gredelj govorio je na danasnjoj konferenciji za medije o stanju u HDZ-u Konavle.  Clanovi i simpatizeri HDZ-a prekinuli su konferenciju nakon cega je Gredelj
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/7
18.05.2013.
u 15:13

- Zaštitar nema pravo braniti meni kao vlasniku da promijenim bravu na svojim vlastitim vratima – kazao je Golec navodeći da Gredelju još uvijek daje veliku priliku da podmiri dug

Priča oko poznatog bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja i njegova iznajmljena ureda danas je dobila novi obrat, čime sada već dobiva karakteristike trakavice. Naime, vlasnik zgrade Marijan Golec danas je na ulaznim vratima ureda promijenio bravu te time poznatom odvjetniku i njegovim djelatnicima ponovo onemogućio ulazak u prostor. Podsjetimo, jučer se pred uredom odvijala prava drama.

Zbog 14 mjeseci neplaćene najamnine i duga od oko 140.000 kuna Golec je jučer ujutro blokirao vrata i onemogućio ulaz Gredeljevim djelatnicima. Nakon što je Gredelj pozvao bravara da otvori vrata Golec je pozvao policiju čiji djelatnici su u prisustvu novinara bravaru kazali da vrata može otvoriti samo uz dopuštenje vlasnika, koji to nije želio dati. Nešto oko podneva dogodio se prvi obrat.

Naime, Gredelju se prema njegovim riječima javio načelnik PU bjelovarsko-bilogorske i ispričao se zbog propusta svojih djelatnika te usmeno odobrio izmjenu brave, nakon čega su Gredeljevi djelatnici ušli u ured i nastavili uobičajeni rad. Kako bi se dodatno osigurao Gredelj je angažirao zaštitarsku tvrtku čiji djelatnici po njegovu nalogu preuzimaju 24-satno čuvanje prostora. Osporavajući način na koji je postupio Marijan Golec u telefonskom razgovoru Gredelj je najavio poduzimanje čitavog niza mjera od tužbe za ometanje posjeda do one za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda u visini od čak 500.000 kuna, zbog koje će, kako je rekao, nakon svega Golec njemu biti dužan.

- Nije mi to bio cilj, ali moram braniti svoje dostojanstvo i ugled. Nije sporno da sam ja dužan, no zbog javnosti želim reći da sam samo jedan od bijednika koji je u raljama vlasti. Želim da javnost zna da ja nisam bitanga jer moja potraživanja mnogostruko premašuju moj dug, a naročito ovu mizeriju za najamninu – zaključio je jučer Gredelj. Marijan Golec se u međuvremenu vjerojatno s nekim posavjetovao i već danas bez obzira na prisustvo zaštitara ponovo promijenio bravu i preuzeo kontrolu nad situacijom.

- Bila je policija i provjerila ovlasti i prava zaštitarske tvrtke. Provjerili su u koju svrhu stoji zaštitar pred vratima i ustanovili su da on čuva imovinu koja se nalazi u uredu, ali da nema pravo braniti meni kao vlasniku da promijenim bravu na svojim vlastitim vratima. Zaštitar nakon toga nije pravio nikakve probleme i mi smo promijenili bravu – kazao je Golec navodeći da Gredelju još uvijek daje veliku priliku da podmiri dug prema ponudi koju mu je već ranije dao ili neka uzme svoje stvari i napustiti ured. Obzirom na sve ono što je Gredelj već najavio ova priča zasigurno ovdje ne završava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije